Nieuwe beleidslijnen

Het nieuwe bestuur is alvast niet bij de pakken blijven zitten, en heeft voor de vereniging drie belangrijke krachtlijnen uitgewerkt.

• de versterking van de vereniging, door o.a. sterke aandacht voor ledenwerving, meer participatie in de besluitvorming en een grotere betrokkenheid van steeds meer leden en sympathisanten;
  • de verdere openstelling en opwaardering van de site, in samenwerking met de diverse betrokken partners en op basis van o.a. de conceptstudie uit 2006 van het ontwerpbureau Bailleul;
  • een nieuwe beheersstructuur, waarbij de Raad van Bestuur naast de algemene taken (secretariaat, financiën) de centrale coördinatie waarneemt van een aantal specifieke werkgroepen die elk gericht zijn op de verdere uitbouw van een deel van de vereniging.

Deze nieuwe structuur vormt het kernpunt van de vernieuwing. Vandaag zijn volgende werkgroepen actief:

Modelbouw:
onze unieke modelbouwschool, die elke zaterdag werkt aan diverse nieuwe modellen voor de collectie van het museum;
Botter Rosalie:
de werkgroep die de bouw coördineert van de levensgrote replica (16,2 m.) van een authentieke Baasroodse botter, te zien op de site;
Communicatie:
de werkgroep die o.a. instaat voor de websites, nieuwsbrieven, publicaties, promotie, relatiebeheer en persberichten;
Restauratie:
de werkgroep die de restauratiewerken van zowel de hele scheepswerfsite, als van bepaalde collectiestukken (o.a. het binnenschip ALYV) op zich neemt;
Horeca & events:
het team dat verschillende evenementen op de site in goede banen leidt;
Collectie:
groep die de enorme collectie van het museum beheert, inventariseert en aanvult;
Museum:
de groep die ten slotte instaat voor de opstelling en openstelling van het museum, voor de opleiding van gidsen en voor de rondleidingen van bezoekersgroepen.

« november 2017 »
27 28 29 30